Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Hawk: Έφτασε στην Ουκρανία η πρώτη παρτίδα συστημάτων αεράμυνας από την Ισπανία

 


Η Ισπανία παρέδωσε στην Ουκρανία την πρώτη παρτίδα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Hawk, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρεζνίκοφ.

«Τα 1α μας γεράκια ήρθαν από την Ισπανία», έγραψε στο Twitter σήμερα Παρασκευή μετά από τη συνάντηση που είχε με την Ισπανίδα ομόλογό του Μαργαρίτα Ρόμπλες στην Οδησσό.

«Η Ισπανία στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας: η ανθρωπιστική βοήθεια και η βοήθεια για την ασφάλεια θα συνεχιστεί. Περισσότεροι από τους στρατιώτες μας θα εκπαιδευτούν στην Ισπανία», δήλωσε ο Ρέζνικοφ. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η Ισπανία θα κάνει δωρεά 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Κίεβο για να βοηθήσει τη χώρα να επισκευάσει το σύστημα ηλεκτροδότησης, το 40% του οποίου έχει καταστραφεί από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Kαι οι ΗΠΑ έχουν συμπεριλάβει τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Hawk στο τελευταίο πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία, καθώς το Κίεβο κάνι έκκληση από τους συμμάχους του να σταλούν περισσότερα συστήματα αεράμυνας για να προστατευθούν οι κρίσιμες υποδομές της χώρας και οι ζωές των αμάχων.

Ξανά στόχος η ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη έλαβε σήμερα ένα δέμα που περιείχε μάτια ζώων, το τελευταίο σε μια σειρά παρόμοιων «ματωμένων πακέτων» που εστάλησαν σε ουκρανικές διπλωματικές αποστολές σε ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσαν Ουκρανοί και Ισπανοί αξιωματούχοι.

περισσότερα εδώ